Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Eficienta la pretul corect

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Acumulatoare, puffere, stocatoare

0 stars: 0.00 din 0 pareri

$
Out Of stock
Descriere
Rezervorul de acumulare (puffer) este un rezervor, care serveşte pentru înmagazinarea energiei.

Principiul de funcţionare este similar cu al unui acumulator, diferenţa fiindcă în acest caz este acumulat agent termic care poate fi de răcire, sau de încălzire şi este dus la locul necesar la momentul dorit.

Pentru a diminua pierderile de căldură nedorite prin pereţii rezervorului, aceştia se izolează termic.

Odata cu intrarea in vigoare al normei Europene ErP 2015, din 26 septembrie 2015, toate Pufferele importate de noi satisfac aceasta cerinta de eficienta energetica sporita si prin izolatia extrem de performanta au pierderi de caldura cu pana la 35% mai mici decat Pufferele standard de pe piata Romaniei.

Cel mai mare avantaj ce se obţine prin utilizarea acestor rezervoare, este creşterea autonomiei de funcţionare a cazanelor pe lemne, peleţi şi alte biomase, ceea ce asigură un plus de confort.

În consecinţă, dacă avem un rezervor de acumulare dimensionat corespunzător, cazanul trebuie reîncărcat mai rar, şi o singură încărcătură de combustibil poate asigura necesarul de agent termic de temperatură corespunzătoare chiar şi pe o durată de 1-2 zile.

Un alt avantaj important este că se va extinde mult timpul în care cazanul nostru va funcţiona la putere nominală, deci la randamentul său maxim, consumând mai puţin combustibil, procesul de ardere fiind mai eficient, scad emisiile de noxe, se reduc depunerile de gudron, se înlătură pericolul de coroziune, crescând durata de viaţă al cazanului. Pe lângă faptul că protejăm natura, realizăm deci şi economii.

In tarile avansate ale Uniunii Europene, la instalatii cu centrale pe gaz, se monteaza din ce in ce mai des si acumulatoare termice, cu rezultatul unor eficiente sporite, centralele functionand mai mult la regim nominal, datorita reducerii numarului de opriri/porniri.

Bineinteles, la aplicatii de incalziri cu mai multe surse de incalzire, inclusiv panouri solare, pompe caldura, rezistenta electrica, cazan pe lemne, aceste acumulatoare se preteaza excelent.

Exista multe variante construcive de acumulatoare termice: fara serpentina, cu 1 sau 2 serpentine, tanc in tanc, combinat, cu preparare apa calda instant.

Functie de aplicatie, se pot livra puffere / acumulatoare termice cu racorduri conform cerintei beneficiarului si pana la un volum de 100.000 L / 6 bar (supra- sau subterane).
Trimite mesaj
Din Gura in Gura